Nieuws

Het wonderlijke verhaal van een stille avonturier
Onlangs verschenen.
Het boek gaat over Albert Sutherland Royaards, geboren in 1855 op Ambon uit een Schotse moeder en een Nederlandse vader. Hij werd op jonge leeftijd doof, belandde op het doveninstituut in Rotterdam, volgde daarna de tuinbouwschool in Watergraafsmeer en werd nadien een succesvol botanicus in Assen. In 1891 verkocht hij zijn tuincentrum en enkele jaren later werd hij de eerste Nederlander die grote fietstochten ging maken naar het buitenland: Rusland en Jeruzalem.

De Dikke Daniëls
Begin mei 2022 is De Dikke Daniëls verschenen. De vierde druk is inmiddels uit.

 

Familie
Verschenen eind 2021: Familie.
Een boek over alle familierelaties die er zijn: mater en pater familias, kinderen, tantes en ooms, nichten en neven, schoonouders, oma en opa, de ideale schoonzoon en het zwarte schaap.
Op vakantie!
Verschenen in de zomer van 2021: 'Op vakantie!', over de geschiedenis van de vrije tijd van Nederlanders. Vanaf half juni 2022 is het boek, in de vierde druk, verkrijgbaar voor 12,50.
 


Huppelnederlands
In maart 2021 is Huppelnederlands verschenen, een boek over de vrolijkste woorden uit de Nederlandse taal, met illustraties van Yon Prüst, naar een idee van Judith Koppens.

De zomer van 1945
In 2020 is mijn non-fictieboek 'De zomer van 1945' verschenen.


Quarantaine
In mei 2020 verscheen mijn coronaroman Quarantaine. Het dorp
Verschenen in oktober 2019: Het dorp.
Op basis van dit boek is de tv-serie 'Het dorp' gemaakt.

Houdoe
Verschenen in het voorjaar 2019: het verhaal van de Brabantse afscheidsgroet.

De taal van de fiets
In mei 2018 is verschenen: De taal van de fiets.
Het boek gaat over de liefde voor de fiets; over de begeerte om een fiets te bezitten (rijwielwoede), over de uitvinding van de fiets, de fiets in de muziek, fietsclubs, waarom de ketting rechts zit en niet links en over nog veel meer; in het boek is ook een lexicografiets opgenomen: een lijst met speciale fietswoorden.
In de zomer van 2020 is de vijfde druk verschenen, met een nieuw omslag (roodgekleurd).