Optredens

Ik ben te boeken voor lezingen, voordrachten en een dagvoorzitterschap. Verder speel ik momenteel de cabaretvoorstelling 'Associëren'.

Voordracht/presentatie

Over de onderstaande onderwerpen geef ik voordrachten:
1. De wondere wereld van de taal.
2. De herkomst van onze woorden.
3. De geschiedenis van jongerentaal.
4. Het ontstaan en de ontwikkeling van het Nederlands en de dialecten.
5. De geschiedenis van de komma.
6. De geschiedenis en betekenis van onze achternamen.
7. De geschiedenis van de fiets.
8. De taal van de jaren vijftig en zestig (1950-1970).
9. De geschiedenis van het woordenboek Van Dale.
10. De baarmoeder (n.a.v. een boek dat ik over de baarmoeder schreef samen met gynaecoloog Dick Schoot, maart 2017)
11. De geschiedenis van het onderwijs in Nederland, in het bijzonder de lagere school.
12. De geschiedenis van het boek.
13. De geschiedenis van bibliotheken.

(Onderwerpen kunnen ook gecombineerd worden.)

Vragen/boekingen: info@wimdaniels.nl

Dagvoorzitterschap (discussieleider)
Ik ben te boeken als dagvoorzitter voor congressen of andersoortige bijeenkomsten, en als discussieleider of presentator. Vragen/boekingen: info@wimdaniels.nl

Boekie Nights
In Eindhoven presenteer ik een maandelijkse boekenavond in het Natlab, die georganiseerd wordt samen met boekhandel Van Piere (Meriam Wehrens) en het Natlab. De eerstvolgende aflevering is op dinsdag 12 december 2017, met als gasten: Rinske Hillen, Herman Koch en Wanda Reisel:
https://www.natlab.nl/programma/#modal=/programma/2767/Boekie_Night/

Wim Daniëls boekt
In Boxmeer presenteer ik eens in de twee maanden eveneens een boekenprogramma, in cultuurcentrum De Weijer. De eerstvolgende aflevering is op zondag 26 november 2017, met Kader Abdolah, Elly Biesters en Cobi van Baars. Zie: http://www.deweijer.nl


WimBoekToe
Ook in Den Bosch presenteer ik een boekenprogramma. De eerstvolgende aflevering daarvan is op donderdag 22 februari 2018. De gasten voor die aflevering zijn nog niet bekend.
 

Boekhandel Krings
Op woensdag 22 november geef ik om 19.45 uur een voordracht over mijn boek 'De lagere school' in schouwburg de Domijnen in Sittard (georganiseerd door boekhandel Krings).

Cabaret/toneel

Cabaret
Van september 2015 tot en met december 2016 speelde ik in totaal 85 keer mijn cabaretvoorstelling 'Associëren'. In 2018 kom ik waarschijnlijk met een nieuwe voorstelling.

Toneel
Samen met Yvonne Gijsbers vorm ik het AR-theater. In 2012 en 2013 hebben we de voorstelling 'Een ons komma's' gespeeld. In 2013 en 2014 speelden we de voorstelling 'Slowen en schuren'. Het plan ligt er om 15 scènes uit die voorstellingen op te nemen voor tv. 

 


 

 

 

 


 

Radio/tv


Spijkers met Koppen
Van september 2009 tot en met juni 2014 was ik vaste columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Veel van mijn bijdragen aan Spijkers met Koppen zijn gebundeld in het boek Spijkerbalsem, waarvan in mei 2016 een nieuwe druk is verschenen. Incidenteel lever ik met een column of anderszins nog steeds een bijdrage aan het programma.

De Nieuws BV
Aan het radio-1-programma De Nieuws BV (dagelijks, op werkdagen) lever ik een geregelde bijdrage voor het onderdeel 'Het allermooiste', waarin ik dan de loftrompet steek over iets wat ik net gelezen of gezien heb.

 

  • Amazonenlaan 39 5631KX Eindhoven
  • |
  • mob. 06 - 488 149 76
  • |
  • tel. 040 - 24 64 993
  • |
  • info@wimdaniels.nl