Nieuws

De mulo
Op 17 oktober verschijnt mijn nieuwe boek: De mulo, de carrièreschool voor het 'gewone' volk
Uitgeverij Prometheus. Prijs: 19,99.

De taal van de fiets

In mei is verschenen: De taal van de fiets.
Dit boek gaat over de liefde voor de fiets; over de begeerte om een fiets te bezitten (rijwielwoede), over de uitvinding van de fiets, de fiets in de muziek, fietsclubs, waarom de ketting rechts zit en niet links en over nog veel meer; in het boek is ook een lexicografiets opgenomen: een lijst met speciale fietswoorden.
(De 3e druk is er al.)Koken met taal
Op 8 maart 2018 is verschenen:

 

De lagere school
Van 'De lagere school' (verschenen op 7 oktober 2017) is inmiddels de 7e druk uit (ruim 20.000 exemplaren verkocht).


Verbeter je schrijfstijl
Bij uitgeverij Haystak is begin november 2017 deze stijlgids verschenen, geschikt voor iedereen die betere teksten wil afleveren, fictie en non-fictie.

De baarmoeder
In maart 2017 verscheen bij uitgeverij Prometheus mijn boek De baarmoeder, dat ik geschreven heb samen met gynaecoloog Dick Schoot. Het boek (260 pagina's) biedt op toegankelijke wijze een onthullend inkijkje in de baarmoeder, ieders starterswoning.


Groeten uit Brabant
Van mijn boek Groeten uit Brabant is bij uitgeverij Thomas Rap op 20 maart 2018 de 8e druk verschenen:


De tambour-maître
Een literaire verhalenbundel, met daarin veertien verhalen: ontroerend, meeslepend, hilarisch. 'Herinneringen oproepend aan geestverwanten als Simon Carmiggelt en Bob den Uyl.' (uit een recensie in de Wegener-dagbladen, 3 maart 2016)


Lang leve Kees
In 2016 verscheen Lang leve Kees, het derde deel in de Lang leve-serie. Zie verder bij: http://www.kuux.nl


Snelspelwijzer
Eind 2015 is bij Prisma de Snelspelwijzer verschenen, waarin alle spellingregels zo toegankelijk mogelijk worden uitgelegd. Het boekje kost slechts 6,99 euro.
Spijkerbalsem
Van mijn boek Spijjkerbalsem, met daarin mijn columns die ik uitgesproken heb bij het radioprogramma Spijkers met koppen, is in mei 2016 een nieuwe druk verschenen.De taal achterna
De 4e druk is verschenen (maart 2016).Lang leve Wim
De 4e druk van 'Lang leve Wim' is verschenen. 'Lang leve Wim' is een boek waarin alles staat over de voornaam Wim. Het boek is geschreven om de naam Wim voor uitsterven te behoeden. Het is een boek voor iedereen die Wim heet of iemand kent die Wim heet. Te bestellen via: www.kuux.nl   
Naast Lang leve Wim is er ook: Lang leve Jan en Lang leve Kees.

 

 


 

 


 

  • Amazonenlaan 39 5631KX Eindhoven
  • |
  • mob. 06 - 488 149 76
  • |
  • tel. 040 - 24 64 993
  • |
  • info@wimdaniels.nl